Tai Kevadrullid



ÜMBRIS

riisipabereid (kogus oleneb sellest, kui palju kevadrulle soovid, dipikaste on arvestatud u 7-8 rulli jaoks)

TÄIDIS

porgandkurkmungoa idudavokaadosuur peotäis värsket koriandritsoovi korral muud värsket kraami: nt Hiina kapsast, värskeid piparmündilehti, õuna vmssoovi korral peenikesi riisi-vermicelli nuudleid

DIPIKASTE

3 spl maapähklivõid0,5 – 1 spl riisiäädikatpoole laimi mahl1 spl sojakastetveidi tšillipulbritjupp värsket ingverit1 küüslauguküüsvettvajadusel veidi soola

JUHISED

Valmista esmalt kaste. Purusta saumiksriga kõik koostisosad ühtlaseks massiks, lisa aeg-ajalt vett. Vee kogus oleneb sellest, kui paksu kastet soovid. Vajadusel lisa mõnda kastme koostisosa juurde. Tõsta kaste kõrvale.
Tükelda juurviljad ribadeks. Soojenda potis vesi (vesi peab olema parajalt soe, aga mitte tuline) ja tõsta potti 1 riisipaber, hoia seda vees umbes minut aega või seni, kuni see muutub pehmeks (kui kasutad täidises ka vermicelli-nuudleid, siis hoia neid tulises vees seni, kuni need pehmenevad). Tõsta riisipaber sõrmedega ettevaatlikult taldrikule ja silu sirgeks. Tõsta paberi keskele peotäis täidist ja rulli võimalikult tihedalt kokku. Valmista samal meetodil ka ülejäänud rullid. Tõsta kõrvale ja kata valmis rullid toidukile või fooliumiga. Tee nii palju rulle, kui täidist jagub (kastmekogusest jagub umbes 7-8 rulli söömiseks).
Serveeri kohe koos dipikastmega. Rulle on hea süüa näpu vahelt või pulkadega, neid dipikastmesse kastes.
riisipabereid (kogus oleneb sellest, kui palju kevadrulle soovid, dipikaste on arvestatud u 7-8 rulli jaoks)